Actie vakantietas 2019

ACTIE VAKANTIETAS”

Deze actie is een van de projecten om armoede onder kinderen in Nederland te bestrijden en te verlichten. Met de diakenen van 9 dorpen hebben we 125 rugtasjes gevuld met leuke zomerspulletjes voor een zomer vol buitenplezier. De kinderen van de gezinnen die deelnemer zijn van de voedselbank Bevelanden gaan niet met vakantie of zomaar een dagje uit. Met deze actie geven we op een speciale manier aandacht en krijgen ze ook de gelegenheid op straat of in de tuin te spelen met nieuwe speeltjes.

De actie, die ik aarzelend ben begonnen, is een groot succes geworden. Alle diakenen hebben dit van harte omarmd en de gemeenteleden van de eigen gemeente enthousiast gemaakt.Dit alles heeft geresulteerd in mooi gevulde tassen, extraatjes geregeld door andere diakenen, zoals zwembadkaartjes, speeltuinkaartjes. Anderen bedachten weer bonnen voor een gratis ijsje, of kortingsbonnen voor de kapper.

Hartverwarmend en ontroerend, zo heeft de contactpersoon van de voedselbank het verwoord.Die heeft in grote dankbaarheid alle tassen in ontvangst genomen om ze uit te delen aan de kinderen, voorafgaand aan de zomervakantie.

Allen heel veel dank voor inzet, tijd, geld en de liefdevolle aandacht waarmee dit project is gedaan!

Marianne Bijkerk

Diaken

Geen reacties

Reacties gesloten