Missionaire Breigroep Hoedekenskerke

Op 8 mei kwam er bij de kerk een grote auto voorrijden die was gestuurd door de organisatie “Rescue Baby Gambia”. Omdat alle depot-adressen gesloten waren en er geen persoonlijk contact mogelijk was, heeft de organisatie bedacht een auto langs te sturen bij alle breigroepen die al materiaal hadden liggen.

Zo ook bij ons. Wij hadden in totaal 2 grote dozen en 5 zakken vol met dekentjes, mutsjes, sokjes, etc.

Alles bestemd voor de kraamkliniek in Gambia.

Zij hebben alles in dank aanvaard en meegenomen. Alle breisters, haaksters, gevers van wol en katoen, heel hartelijk dank voor jullie inzet. Deze bijdrage maakt zoveel vrouwen aan de andere kant van de wereld blij!

Het motto van de organisatie: “als je hoofd verbonden is met je hart, kunnen je handen en voeten de meest wonderlijke dingen verrichtten”, kunnen we zeker onderschrijven.

En denk je nu: “ik had nog een paar mutsjes, een dekentje, niet getreurd. Alles kan mee met het volgende transport. Deze actie ging vrij plotseling nog door en niet iedereen kon van te voren gevraagd worden naar materiaal dat al klaar was.

Wij komen (nog) niet bij elkaar maar blijven met elkaar verbonden door onze gezamenlijke doelen en ons contact. De meesten van jullie breien of haken door, dat is heel fijn. We hopen op tijden waar we elkaar weer in werkelijkheid kunnen ontmoeten.

Tot dan en blijf gezond!

Gerda Koemans en Marianne Bijkerk