Opening nieuwe schooljaar De Regenboog

Samen aan de start

Lieve Heer,

U hebt ons zo mooi gemaakt,
U hebt ons ogen gegeven, om te kunnen kijken
en te genieten van mooie kleuren,
van een nieuwe fiets of hoe een vriendje
of vriendinnetje zo leuk kan lachen

U heeft ons oren gegeven om te kunnen luisteren
naar mooie verhalen, naar een goeie mop of
naar een vogeltje dat we al heel vroeg kunnen
horen in de tuin.

U heeft ons handen gegeven om te schrijven,
thuis en op school, om je konijn mee te aaien
of een glas limonade mee te drinken, maar

Lieve Heer,
U heeft ons ook handen gegeven, om elkaar
te helpen, oren om te luisteren en ogen
die kunnen zien als een ander kind niet
echt blij is.
U gaf ons schouders om elkaar te dragen.

Heer, U hebt ons zo mooi gemaakt
alles hebben we van U gekregen,
om samen blij te zijn,
om leven samen te delen.

Help ons, Heer, om met elkaar de wereld
nog mooier te maken.

Amen

(Gebed tijdens de startdienst op school voorgelezen door dominee Egbert Rietveld)

Samen aan de start

Op maandagochtend 26 augustus was de officiële opening van het nieuwe schooljaar.

Vertegenwoordigers van de PKN-kerk de Ark waren hierbij als gast aanwezig.

Eerst werd een spannend interview gehouden door meester Ruud die Egbert Rietveld vragen stelde over zijn tocht door de nacht.  Deze tocht, gelopen door Egbert, in de nacht voor de vluchteling, was een sponsorloop. Met het lopen van 40 km. heeft hij geld opgehaald voor het werk van Stichting vluchteling, die vluchtelingen wereldwijd ondersteuning biedt.

Het lopen van een tocht waarbij je van te voren niet weet hoe het zal gaan lijkt een beetje op de start van een nieuw schooljaar. Het is leuk, maar ook wel spannend.

Gelukkig hoeft niemand alles alleen te doen, er zijn altijd anderen die je willen steunen en je kunt ook zelf om hulp vragen; dat is best lastig maar doe je het dan gaat alles zoveel beter en kun je het later ook alleen!

We hebben de kaars aangestoken omdat we geloven dat God erbij is. En wanneer we ons verdrietig of alleen voelen kijken we naar het licht van de kaars en herinneren we ons weer dat we nooit alleen zijn.
Uiteraard hebben we ook gezongen, het hele alfabet en alle kleuren zijn voorbijgekomen.

Het was een mooi moment om als school en kerk samen aan de start te staan.

Marianne Bijkerk