Openluchtdienst Hoeve van der Meulen zondag 7 juli 2019

Openluchtdienst Hoeve van der Meulen ‘s Heer Abtskerke   

 Zondag 7 juli 2019 is er om 10.30 uur een openluchtdienst in ’s Heer Abtskerke.

De protestantse kerken van ’s Heer Abtskerke, Driewegen, Hoedekenskerke, Nisse en Oudelande, die samen een federatieverband vormen vieren deze dienst gezamenlijk.

De viering is een jaarlijkse bijeenkomst in de boomgaard van Hoeve van der Meulen aan de Zuidweg bij ’s Heer Abtskerke. De locatie is eigendom van Stichting het Zeeuwse Landschap.

De route wordt met bordjes aangegeven en ook bij slecht weer zal dit worden aangegeven. We wijken dan uit naar de kerk in ‘s Heer Abtskerke.

Het thema van de dienst is: “bevlogen leven” met als ondertitel: “veeg het stof van je dromen”. De voorganger in de dienst is Ds. E. Rietveld. Onze dromen raken soms onder het stof en we zijn ze bijna vergeten. We proberen die weer naar boven te halen en gaan ontdekken waar het echt om draait. Dan is er weer ruimte om in het Licht (lichtvoetig) te leven.

Ook aan de kinderen wordt gedacht, zij gaan laten zien dat je in beweging komt op de adem (wind) van de Geest.

De opbrengst van de collecte is bestemd voor de Stichting Leergeld-Oosterschelde regio.

Na afloop is er koffie en thee of limonade en wat lekkers erbij. Bijzonder is dat er gelegenheid is om het oude monumentale boerenhuis te bezichtigen. Een echte aanrader!

De vaste “openluchtkerkgangers” kennen het concept: allemaal een eigen stoeltje meenemen en te midden van de mooie natuur met elkaar genieten. Het is iedere keer weer een bijzondere ervaring want liederen en orgelmuziek klinken toch heel anders in de buitenlucht waar de vogels fluiten en je het gefluister hoort van de ruisende bomen.

Geen reacties

Reacties gesloten