Kindernevendienst

Nieuws van de kindernevendienst

Adventstijd. 2018

Het adventsproject van dit jaar heeft als titel: Geloof met me mee.
Vijf geloofsgetuigen uit de Bijbel vertellen ons in deze periode wat zij geloven. Ze vertellen over hoop en vertrouwen, over wat je kunt zien en wat (nog) onzichtbaar is.
Hun geloof is aanstekelijk: Ze roepen ons op om met hen mee te geloven.
Ook wij hoeven ons geloof niet voor onszelf te houden. We mogen geloof met elkaar delen – uitnodigend en geïnteresseerd, enthousiasmerend en met belangstelling voor wat een ander gelooft.
Het adventsproject van dit jaar heeft het karakter van een reclamecampagne. Geen campagne die mensen wil overtuigen van een bepaald ‘gelijk’, maar wel een vrijmoedig delen van wat we geloven en waar we op hopen. De verhalen van deze periode roepen op om ons geloof uit te spreken. Daardoor kunnen we ons laten bevragen door anderen, en tegelijk worden we zelf gevoed door wat een ander ons vertelt over zijn of haar geloof. De projectverbeelding bestaat uit een vijftal reclameposters, waarop personages uit de Bijbel ons uitnodigen om met hen mee te geloven. De kinderen kunnen zelf elke zondag aan de slag met een boekje waarin werkvormen staan , die bij het verhaal van die zondag horen.
Wij hopen, dat wij samen met de kinderen zo een inspirerende tijd hebben op weg naar Kerst.
Leiding van de Kindernevendienst.

Foto’s Palmpasen 2017.

Wanneer is het KINDERNEVENDIENST?

*Eerste zondag van de maand             *Elke zondag Adventstijd              

* Elke zondag Veertigdagentijd           *Kerkelijke Feestdagen


Leiding kindernevendienst

Naast Carolien van Maldegem en Nelleke Dingemanse komt Karien Huige de leiding van de kindernevendienst versterken. Op de eerste zondag van de maand is er altijd nevendienst en wanneer er op andere zondagen kinderen zijn is, wanneer de mogelijkheid er is, de leiding wel zo flexibel dat er een nevendienst geïmproviseerd wordt. Geweldig hoor. We vinden het heel fijn dat Karien hierin haar steentje wil bijdragen en wensen haar genoeglijke uurtjes met de kinderen.