Nevendienst

Nevendienst “De Ark” Hoedekenskerke

Nieuws van de nevendienst

Hallo jongens en meisjes /jongelui,

Binnenkort begint er weer een bijzondere tijd in de kerk. Dit heet de 40 dagentijd, en daarna is het Pasen.

In de Veertigdagentijd lezen we verhalen uit het evangelie van Johannes. Het is bijna feest in Jeruzalem: Pesach, het feest van de eerste oogst en van de bevrijding uit Egypte. Uit de wijde omtrek komen mensen naar Jeruzalem om het feest te vieren. Maar wat voor feest wordt het voor Jezus en zijn leerlingen? Kunnen zij eigenlijk wel feest vieren? In de verhalen horen we hoe het donker wordt in de stad, en hoe God op Paasmorgen een nieuw begin maakt. Het graf is leeg, Jezus is opgestaan uit de dood! Dat vieren we steeds opnieuw als het Pasen is. Het thema van deze Veertigdagentijd is: Ben je klaar voor het feest? Met jullie gaan we op weg naar het feest van Pasen. Maar het is niet alleen een vrolijke optocht: we komen ook verhalen tegen die op het eerste gezicht helemaal niet zo vrolijk zijn. Bijvoorbeeld als Jezus vertelt over zijn lijden en sterven, of als we horen over de lijdende Helper van God. Toch brengen ook die verhalen ons verder op de weg naar het feest.

In de kerk hangen we een slinger op. Elke week komt er een poster aan te hangen waarop jullie kunnen zien welk verhaal er in de kerk aan jullie is verteld.

Ook krijgen jullie allemaal weer een gezinsboekje, met daarin opdrachten, verhalen en leuke knutselopdrachten.

De eerste zondag is 6 maart , dan is de kerkdienst in Hoedekenskerke. De dienst begint om 10.00 uur.

Zo gaan we er samen een mooie tijd van maken. Komen jullie ook?

Groetjes, leiding nevendienst

Wanneer is het NEVENDIENST?

Er is ¬†tijdens alle diensten, die er zijn in “de Ark” nevendienst. ¬†

Als er nevendienst projecten zijn , zoals tijdens de Advent en Veertigdagentijd worden alle kinderen persoonlijk uitgenodigd.

Alle kinderen ongeacht hun leeftijd zijn welkom.

De leiding bestaat uit Nelleke, Carolien en Loes.

Contactpersoon is Nelleke, e-mail: dingemanseph@hotmail.com